In het Olense sportcafé 't Vertier stijgt de spanning voor de bekerfinale stilaan naar z'n toppunt. Ze zullen nog 3 weken geduld moeten hebben om te weten of HYC de bekerfinale kan winnen tegen White Caps.

Joerie en Ginette hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Sinds 1 januari 2012 baten ze sportscafé 't Vertier uit. Beiden zijn trouwe en vurige supporters van HYC, Joerie is zelfs goalie bij de HYC New Stars recreantenploeg.

Toen ze vernamen dat HYC op 5 februari de bekerfinale zou spelen tegen eeuwige rivaal White Caps, twijfelden ze ook niet lang om een supportersbus naar Deurne in te leggen. De beschikbare plaatsen vlogen binnen de kortste keren de deur uit. Samen met de klanten zullen ze aanwezig zijn om HYC naar de beker te schreeuwen. Wie regelmatig een wedstrijd meepikt heeft zeker Joerie's 'HYC, HYC' al over het ijs horen schallen.

Exclusieve supporters T-shirts
De supporters van 't Vertier zullen in Deurne zeker goed opvallen. Cafébazin Ginette heeft namelijk speciaal voor de bekerfinale exclusieve supporters T-shirts laten maken om HYC een hart onder de riem te steken.

Wedstrijd live op tv
Voor de HYC-supporters die geen ticket voor de bekerfinale hebben kunnen bemachtigen, geen nood. Je moet niet thuis in je luie zetel de match op tv volgen, je kan ook in 't Vertier terecht. De wedstrijd wordt er live uitgezonden, en zal niet wijken voor een veldrit of voetbalwedstrijd.

Na de finale volgt er in't café nog een afterparty, hopelijk kunnen ze dan de bekeroverwinning vieren.

Bij navraag aan Joerie bleek er nog geen weddenschap te staan voor een eventuele HYC-overwinning. Misschien kunnen de supporters hem zo ver krijgen dat hij z'n haar afscheert indien Herentals de beker wint. Nnieuws houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen.